کتاب وندالیسم در مدرسه نوشتهی افشین صفرنیا به بررسی ارتباط بین هوش به عنوان متغیر فردی دخیل در وندالیسم، شیوههای فرزندپروری به عنوان متغیر مهم خانوادگی، پرخاشگری و کنترل آن و اعمال وندالیسمی متغیر مهم در رفتار خرابکارانه میپردازد.
وندالیسم یا تخریبگرایی پدیدهای است که امروزه در مناطق شهری شیوع پیدا کرده، در ایران وندالیسم را نوعی بزهکاری جوانان و نوجوانان دانسته و هنوز بهصورت ناشناخته میباشد.
همه ما با افرادی که بی اعتنا به مقررات اجتماعی حقوق دیگران را نادیده گرفته و با تخریب اموال عمومیخشم خود را موقتا فرو مینشانند برخورد داشتهایم. آیا این یک بیماری است و یا نشان از خشم فروخورده افرادی که راه رهایی از احساسات منفی خود را نمیدانند؟
در تعاریف وندالیسم آمده است که وندالیسم (vandalism) برگرفته از واژه وندال (vandal) است. وندال نام قومی از اقوام ژرمن – اسلاو بوده که در قرن پنجم میلادی در سرزمینی در میان دو رودخانه اودر و ویستول زندگی میکردند. آنان مردمیخشن و جنگطلب بودند که مکررا به سرزمینهای اطراف حمله کرده و پس از تخریب مناطق تصرف شده به تاراج اموال مردم میپرداختند. ویژگی تهاجمی و خرابکارانه قوم وندال سبب گردیده تا رفتارهای خشونت بار عمدی که به منظور تخریب اموال عمومی و دشمنی با علم و صنعت و آثار تمدن صورت میگیرد تحت عنوان وندالیسم مطرح شود.
در اغلب تعاریف ارائه شده در باب مفهوم وندالیسم در مباحث انحرافات و آسیبهای اجتماعی، محققین از آن به عنوان رفتار معطوف به تخریب و خرابکاری اموال، تأسیسات و متعلقات عمومی نام بردهاند و به گفته دکتر سید مهدی صابری روانپزشک؛ تفاوت «وندالهای کهن» در هجومهای وحشیانه خود، چیزی را ویران میکردند که خود نساخته بودند، اما «وندانهای مدرن» چیزی را نابود میسازند که جامعه خودشان آن را ساخته است.
در بخشی از کتاب وندالیسم در مدرسه میخوانیم:
از نظرگاه پزشکی پاتولوژی به مفهوم مطالعه جریانات و فرایندهای امراض اختلال و بینظمی در کارکردها یا نقصان و کاستی در فعالیت ارگانها و نیز مطالعه علل و اسباببیماریها و ناخوشهای جسمانی و دماغی است. جامعهشناسان که این واژه را از فرهنگپزشکی جهت اشاره دردها و بیماریهای اجتماعی به عاریت گرفتهاند، هر نوع انحراف از فرم اجتماعی و هر اختلال در کارکرد نظام اجتماعی را به گونهای به مبحث آسیبشناسی اجتماعی ربط داده و مباحث مربوط به انحراف ناهنجاریها، اختلالات رفتاری، بزهکاری و بهطور عام مسایل و مشکلات اجتماعی را تحت مبحث کلیتر بهنام دردشناسی یا آسیبشناسی اجتماعی مطرح کردهاند.
از این نظر وندالیسم را مشابه به یک آسیب یا درد اجتماعی میتوان تلقی کرد. کلارک وندالیسم را چون سایر انحرافات اجتماعی ناشی از ناسازگاریهای حاکم بر روابط بین فرد و جامعه، تضعیف و فروپاشی آتوریته اخلاقی در تنظیم روابط بین افراد، تزلزل نهادهای جامعه در انتقال ارزشهای اجتماعی، سلطه شرایط آنومیک بر جامعه و واکنش و عکس العمل خصمانه و خشن برخی از افراد به تحمیلات و شرایط نامطبوع، نامطلوب و غیرعادلانه بیرونی میدانند.
میلز وندالیسم و سایر اشکال کژرفتاری را معلول دگرگونی ساختی در جامعه میداند. به زعم او کشاکش میان اخلاق، رسوم، ارزشها و منافع گروههای اجتماعی زمینه را برای پیدایی انواع صور بزهکاری، کژ رفتاری و یا آسیب اجتماعی فراهم میسازد. زمانی که یک نظم اخلاقی مورد تهدید و یا تغییر قرار گیرد، افرادی که نظم اخلاقی موجود حافظ منافع آنهاست در ممانعت از تضعیف و یا تغییر آن کوشا میشوند در مقابل گروه دیگری خواستار دگرگونی و فروپاشی آن میگردند. نتیجتا بین دو گروه اجتماعی متعارض و متضاد برخورد و ستیزه در میگیرد و زمینه مساعد برای پیدایش آسیبهای اجتماعی خاصی فراهم میشود.
کلمات کلیدی: مقاله وندالیسم، vandalism، دانلود کتاب وندالیسم، کتاب اجتماعی، کتاب روانشناسی، دانلود کتاب روانشناسی، دانلود کتاب اجتماعی، وندالیسم، وندالیسم چیست، وندالیسم در مدارس، انواع وندالیسم، وندالیسم اجتماعی، وندالیسم pdf،
کتاب سبز بزرگترین مرجع رایگان دانلود کتاب الکترونیکی با بیش از ۱۰،۰۰۰ کتاب، کتاب صوتی و رمان است. با کتاب سبز در تمامی موضوعات مانند داستان و رمان، مجله، موفقیت و روانشناسی، تاریخی، کامپیوتر، علمی، دانشگاهی، کتاب صوتی و...کتاب برای دانلود قرار داده شده است. دانلود کتابها با فرمت PDF یا MP3 است. تمامی کتابهای موجود با در نظر گرفتن حقوق مولفان برای دانلود رایگان انتشار یافتهاند. تمامی مولفان میتوانند کتابها و مقالات با ارزش خود را برای انتشار رایگان به کتاب سبز ارسال کنند.