معرفی کتاب حقوق متقابل مردم و حكومت
مجموعه از چشم انداز امام علی(ع) -
در نگاه نخستین، تعریف حكومت و دولت آسان به نظر میرسد؛ اما، باتوجه به تكثر مكاتب سیاسی و تئوریهای مختلف در مباحث مرتبط باحكومت در فلسفه سیاسی تعریفی واحد و شفاف از آن دو ارائه نشده است.برخی حكومت و دولت را واژگان مترادف و بعضی دیگر، حكومت راشعبهای از دولت تفسیر میكنند كه عبارت از:
اجتماعی از مردم كه بهطور مداوم در سرزمین معلومی سكونت اختیاركرده و مستقل بوده و دارای یك حكومت (نظام) متشكل باشند كهاكثریت جمعیت مذكور عادتاً از دستورهای آن اطاعت كند.
مقصود از حكومت در این نوشتار معنای عام آن است كه دولت (قوهاجرائیه)، پارلمان و قوه قضائیه را شامل میشود و در اصطلاح امروزی آن را«نظام» میخوانند. مراد از حكومت و حاكم در سخنان حضرت علی(ع) نیزمعنای عام آن است؛ زیرا در حكومتهای سدههای پیشین، به ویژه در صدراسلام، تفكیك قوا به صورت امروزی مطرح نبود؛ خلیفه یا نماینده رسمیاشدر هر منطقه صاحب اختیارات سه گانه (مقننه، اجرائیه، قضائیه) به شمارمیآمد و در صورت نیاز به مسؤول خاص، عزل و نصب آن به عهده خلیفه یانماینده وی بود.
بر این اساس، مقصود از حكومت در تئوری حقوق متقابل حكومت ومردم، معنای اعم حكومت است؛ یعنی حقوقی كه نظام باید به مردم بپردازد وحقوقی كه مردم باید در برابر نظام رعایت كنند ...
برای دسترسی قانونی و آسان به بیش از ۵۰،۰۰۰ کتاب الکترونیک و کتاب صوتی فارسی اپلیکیشن کتابراه را، رایگان نصب کنید.
کتابراه، دانلود کتاب الکترونیک و صوتی